Családellátó

Tanfolyam

A családellátó iránti munkaerőpiaci igény folyamatosan növekszik!

Nálunk könnyen, egyszerűen, gyorsan, ráadásul verhetetlen áron szerezhetsz piacképes családellátó szaktudást!

 

A családellátó képzés célja: 

A szakképesítésre felkészítő szakmai képzés legfontosabb feladata – elsősorban a vidéki környezetben, mezőgazdasági tevékenységgel foglalkozó – résztvevők számára korszerű ismeretanyag nyújtása a családok háztartásának vezetése, a család tagjainak gondozása, a ház körüli tevékenységek végzése minél magasabb minőségű tevékenységek ellátása érdekében. A Család-ellátó feladatai sokrétűek: segíti a gyermek ellátását, testi, szellemi fejlődését, óvodai-, iskolai munkáját, az ellátásra szoruló betegek és idősek életviteléhez segítséget nyújt, alapgondozási és személyi segítő (fürdetés, öltöztetés, ágyazás, étkeztetés) feladatokat lát el. Végzi a mindennapi háztartási munkákat (takarítás, mosás, vasalás, bevásárlás, főzés), közreműködik a család kulturált, egészséges étkeztetésében (ételt készít, tárol, terít, mosogat). Figyel a vegyszerekkel, tisztítószerekkel, gyógyszerekkel, élelmiszerekkel kapcsolatos előírások betartására, a lakás és a környezetének higiéniájára. Gondozza a kertet, a ház körüli hobby és haszonállatokat, zöldséget és virágot termel, gyűjti és szelektíven kezeli a keletkező hulladékot. Személyesen és infokommunikációs eszközökkel kapcsolatot épít és tart fenn, együttműködik a családsegítővel, a gyermekvédelmi-, egészségügyi- és szociális szolgálattal.

A végzett családellátó gyakorlati felkészültsége alapján képes a saját és idegen családok háztartási feladatainak szervezésére, felügyeletére, részfeladatainak elvégzésére, egyéneknek, családok, közösségek tagjainak mindennapi életük viteléhez segítséget nyújtani. Folyamatosan képezi magát, hogy naprakész ismeretei legyenek a családellátással kapcsolatos tevékenység minden területén.

A családellátó képzésbe történő bekapcsolódás feltételei:

Iskolai végzettség: alapfokú iskolai végzettség

Szakmai végzettségre, szakmai gyakorlatra nincs szükség a tanfolyam elvégzéséhez!

Egészségügyi alkalmasság szükséges a tanfolyam elvégzéséhez.

A családellátó képzés tanúsítása:
Államilag elismert tanúsítvány

A családellátó tanfolyam végén államilag elismert tanúsítvány kerül kiállításra, amelynek birtokában a tanuló egyénileg tud családellátó vizsgára jelentkezni bármelyik kijelölt vizsgahelyen.

Cégünk több országos vizsgahelyszínnel is különösen jó kapcsolatot ápol, így kollégáink – igény esetén -, segítenek a tanfolyam végén a családellátó vizsgajelentkezés lebonyolításában is.

Képzési idő:
550 óra (elmélet online óra keretein belül)

A családellátó képzés során megszerezhető kompetenciák:

A szakmai képzés eredményes elvégzése a képesítő bizonyítvány birtokában a képzésben résztvevő képes lesz:

 • Kiválasztani és használni a munkafeladatai ellátásához a szükséges szerszámokat, kézi és gépi eszközöket, berendezéseket.
 • Napi feladatok végzése során gondoskodni a rend fenntartásáról, az eszközök, élelmiszerek, vegyszerek stb. szakszerű használatáról, biztonságos tárolásáról.
 • A tevékenység végzéséhez szükséges, előírt védőfelszereléseket következetesen használni és megkövetelni az egyéni védőfelszerelések rendszeres használatát.
 • Részt venni a zöldségtermesztés munkáiban (vetés, palántanevelés, palántázás, termesztés, betakarítás) és a ház körüli virágok, zöld felületek kezelésében, gondozásában.
 • Részt venni a gyümölcs- és szőlőtermesztés gondozási, ápolási, betakarítási feladataiban.
 • Megfigyelni a hobby- és haszonállatok magatartását, viselkedését, elvégezni az állatgondozás napi feladatait.
 • Elvégezni a mindennapi és az időszakos takarítási, fertőtlenítési feladatokat, a lakás teljes területén. Végrehajtani az alsó és felső ruházat és egyéb textíliák tisztítását, vasalását.
 • Elvégezni a ház/lakás/lakótér környezetében az aktuális munkákat (lakó-, haszon- és hobbykertek, játszóhelyek, parkok, utak, medencék, szabadtéri tűzhelyek, állattartó épületek, egyéb helyiségek, tárolók stb.).
 • A helyi szokások, lehetőségek figyelembevételével felkészülni a kert/szabadtér berendezéseinek kialakításához.
 • Távolságot, területet mérni, összeállítani a megadott hígításnak megfelelően a tisztító, fertőtlenítő folyadékokat.
 • Ételkészítéshez kiválasztani az alapanyagokat, szükséges eszközöket, gépeket, kézi szerszámokat, elvégezni az előkészítő műveleteket.
 • A kiválasztott receptek alapján az adott ételek készítéshez előírt, javasolt alapanyagokat, előkészíteni és összeállítani az ételt.
 • Kiszámolni és kimérni az ételek készítéséhez szükséges mennyiségeket.
 • Konyhatechnológiai alapműveleteket végezni (előkészít, elkészít, befejez, kiegészít: süt, főz, párol, pirít, grillez). Egyszerűbb ételeket főz.
 • Általános hidegkonyhai feladatokat ellátni: reggelit, tízórait, uzsonnát, hideg vacsorát készít.
 • 2-6 személyre megteríteni, háromfogásos meleg étkezéshez, vagy hidegtálas vendéglátáshoz.
 • Fogadni a vendéget, ismertetni és felszolgálni az ételt, hozzá illő italt kínálni.
 • Üzleti partnerek, vásárlók fogadását előkészíteni.
 • Szervezni a gyermekek programjait (tanulmányok, szabadidő, játék). Ellátni a gyermekek gondozásával járó alapvető feladatokat, segíteni a kisgyermekek fejlődését.
 • Szakszerűen és biztonságosan használni az ápolás, felnőtt gondozás eszközeit, figyelni az egészségre jellemző tüneteket (légzés, pulzus, láz, vérnyomás, súly, vércukor ellenőrzés).
 • Baleset, sérülés, rosszullét esetén elsősegélyben részesíteni a rászorulót, szükség esetén értesíteni a mentőket, a hatóságokat.
 • Folyamatosan figyelni a mindennapi és az időszaki tevékenységhez szükséges készleteket, a vásárlásokat nyilvántartani, a hiányt pótolni, a minőségi ellenőrzést elvégezni.
 • Szervezni a család ellátásához szükséges napi feladatokat.
 • Önállóan készíteni szövegszerkesztő programmal leveleket, információkat tartalmazó táblázatokat. A megszerezni információkat, számítógép felhasználásával rendszerezni.

A családellátó tanfolyam főbb témakörei:

 • Mezőgazdasági tevékenység
 • Háztartás-ellátási feladatok
 • Ételkészítés, felszolgálás
 • Ápolási, gondozási feladatok

 

GYIK – CSALÁDELLÁTÓ TANFOLYAM

HOGYAN TUDOK JELENTKEZNI A CSALÁDELLÁTÓ TANFOLYAMRA?

Részvételi szándékod  a +36 20 318 6092 és +36 20 430 9932 telefonszámainkon, illetve a https://www.tanfolyamokneked.com/jelentkezes/ elektronikus elérhetőségünkön tudod jelezni!

A képzésünkre való jelentkezésed a jelentkezési lap leadásával és a családellátó tanfolyam díjának befizetésével válik véglegessé.

VAN LEHETŐSÉG RÉSZLETFIZETÉSRE?

Igen, van rá lehetőség. Részleteiről érdeklődj jelentkezéskor!

A TANFOLYAM ONLINE VAGY SZEMÉLYES JELENLÉTTEL ZAJLIK?

Családellátó tanfolyamunk jelenleg online elméleti óra keretei között zajlik.

MENNYIT HIÁNYOZHATOK AZ ALKALMAKRÓL?

Javasoljuk, hogy ha megoldható, minden órán vegyenek részt a hallgatók, tekintettel arra, hogy családellátó tanfolyamunk nagyon gyakorlatorientált tudást ad át.

A családellátó tanfolyamról való megengedett hiányzás a kötelező képzési órák 20 %-át nem haladhatja meg!

Bármilyen egyéb kérdés felmerülésekor keress bennünket bizalommal telefonos vagy elektronikus elérhetőségeinken!

ŐSZI AKCIÓ! vagy Végezd el bármelyik tanfolyamunkat akár INGYEN!

Csökkentsd saját tanfolyamod árát!

Iratkozzon be 1 barátod és 10 % kedvezményt kapsz!
Iratkozzon be 2 barátod és 20 % kedvezményt kapsz!

Vedd fel velünk a kapcsolatot és küldjétek be jelentkezési lapotokat minél hamarabb!