Aranykalászos gazda képzés

Tanfolyam

Aranykalászos gazda tanfolyam Debrecen, Nyíregyháza, Mátészalka, Békéscsaba, Miskolc és Kisvárda vonzáskörzetében, akár online is!

 

Ár tanfolyamdíj:  aktuális árakról és kedvezményekről érdeklődjön kollégánknál
vizsgadíj: 42.000,- Ft (jogszabályban meghatározott, országosan egységes díj)
Tervezett kezdés Biztos tanfolyami kezdés!

Aktuális képzés kezdési/becsatlakozási időpontja felől érdeklődjön telefonon!

Ütemezés Intenzív
Időtartam kb. 2 hónap
Tanfolyami napok Elmélet: élő online oktatás                                                                                                                                   Oktatóval egyeztetett hétköznap délutáni időpontban
Gyakorlat (választható helyszínen):                                                                                                                                                  Debrecen,                                                                                                                                                                  Nyíregyháza,                                                              Mátészalka,                                                                                                                                                                 Békéscsaba

A szabad helyekről érdeklődjön kollégánknál!

Tanfolyam megkezdésének feltétele alapfokú iskolai végzettség és szakmai orvosi alkalmassági vélemény, valamint T járműkategóriára
korlátozás nélkül, vagy B járműkategóriára érvényes vezetői engedély megléte!
Vizsga helyszíne Az ön által választott gyakorlati oktatás helyszínén
Sikeres vizsgázók aránya 99,9 %
Tananyag ingyenes, online tananyag
Egyéb fontos információk A beiratkozástól a vizsga lebonyolításáig MINDEN EGY HELYEN!

Kellemes, nyugodt környezetben, rugalmas feltételekkel, empatikus vizsgáztatókkal várjuk jelentkezőinket!

Nálunk mindenki stresszmentesen vizsgázik és bizonyítvánnyal távozik! 🙂

Mire használható a végzettség?

Miért végezzem el a tanfolyamot?

földvásárlás, öröklés, pályázatok, földbérlés, mezőgazdasági jogosítványok

Mire jó az Aranykalászos gazda tanfolyam?

Földet szeretnél vásárolni, akár örökölni (1 hektár felett)? Netalántán régi vágyad volt, hogy egyszer megnyered a kedvenc pályázatodat, amivel beindíthatod a családi gazdaságod? Végezz nálunk az Aranykalászos Gazda képzésen.
Ha te is szeretnéd az Aranykalászos gazda tanfolyam elvégzése után egy szakmában megtalálni a számításodat, akkor neked ajánlott az Aranykalászos gazda képzés. Immár 10 éve vagyunk jelen a magyar felnőttoktatásban, és közel 10 éve tudjuk, hogy ha tanulni szeretnél, akkor vágj bele most, ne késlekedj! Tudjuk, hogy mit szeretnél, segítünk elérni a céljaidat gyakorló agrármérnök kollégáink közreműködésével a lehető leghatékonyabban tudod elvégezni az Aranykalászos gazda tanfolyamot.

 

Miért válaszd a debreceni Magyar Felnőttképzési Centrum Aranykalászos Gazda tanfolyamát?

 • Oktatóink több évtizedes oktatási tapasztalattal rendelkeznek, akik amellett, hogy kiváló pedagógusok, a legjobb szakemberek is a saját területükön.
 • A lehető legrövidebb idő alatt, rugalmas időrendben, a haladási tempódhoz igazítva végezheted el a tanfolyamot.
 • Profi felkészítés mellett biztos lehetsz benne, hogy az Aranykalászos Gazda képzés elvégzése után a vizsgád sikeres lesz. Sikerességi rátánk megközelíti a 100%-ot!
 • Tananyagunkat mi fejlesztjük, a hallgatóink visszajelzéseit folyamatosan beépítjük, felhasználjuk.
 • Az Aranykalászos Gazda képzés elméleti óráit nem csak offline – a debreceni tanteremben hanem E-learning formában is megtartjuk, így nem kell attól tartanod, hogy lemaradsz valamiről.
 • Nem csak oktatunk, hanem az Aranykalászos Gazda képzés elvégzése után is segítünk eligazodni a vállalkozóvá válás, pályázás rögös útjain. Tanácsainkkal abban is segítünk, hogy sikeres és jövedelmező gazdaságod legyen.

 

Jelentkezem

 

Az Aranykalászos gazda tanfolyam megkezdésének feltételei:

 • Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség
 • Egészségügyi alkalmasság (szakmai orvosi alkalmassági vélemény)
 • T járműkategóriára korlátozás nélkül, vagy B járműkategóriára érvényes vezetői engedély megléte

 

Mik azok a tevékenységek a bérlésen – földvásárláson – föld öröklésén – fiatal gazda pályázaton történő induláson túl, amik a részszakma keretében elláthatók az Aranykalászos gazda képzés elvégzése után?

 • Az aranykalászos gazda általános mezőgazdasági szakismeretekkel, a mezőgazdasági munkák végzéséhez elengedhetetlen elméleti, fizikai és gyakorlati felkészültséggel, a vállalkozói tevékenységhez szükséges alapismeretekkel rendelkező szakember.
 • Mire is jó az Aranykalászos gazda tanfolyam: az elvégzése után a mezőgazdasági termelési feladatokat gazdaságosan, szakszerűen, környezetkímélő módon végzi, ismeri az állattartás, a szántóföldi növénytermesztés és a kertgazdálkodás alapjait.
 • Az aranykalászos gazda képzés után a gazda képes a talajelőkészítést, vetést, növényápolást, a talaj termőképességének fenntartásával kapcsolatos feladatokat ellátni, az élelmezési és takarmányozási célra termesztett növényeket betakarítani, tárolni, tartósítani, állatjóléti és –
 • higiéniai, tartástechnológiai feladatokat végrehajtani, állatot szaporítani, takarmányozni, zöldségtermesztési, gyümölcs- és szőlőtermesztési feladatokat ellátni, mezőgazdasági munkagépeket, építményt karbantartani, egyszerű javítást végezni, kereskedelmi, vállalkozási, szervezési
 • és ügyviteli tevékenységet végezni, önálló agrárgazdasági vállalkozást vezetni.

 

Milyen kompetenciákat tanulhatnak meg a leendő gazdák a gyorsan és rugalmasan elvégezhető az Aranykalászos gazda képzés alatt, amit akár a későbbiekben a mindennapi munkavégzés során is alkalmazhatnak, aza mire is jó az Aranykalászos Gazda tanfolyam?

 • A leendő gazdákat a debreceni Magyar Felnőttképzési Centrum szakképzett oktatói többek között felkészítik arra, hogy a munkájuk során maradéktalanul képesek legyenek alkalmazni a munka, tűz- és környezetvédelmi szabályokat az Aranykalászos Gazda képzés elvégzése után.
 • Agrár szakmai szempontból is kiváló oktatásban részesülnek, aminek köszönhetően az Aranykalászos Gazda tanfolyam elvégzése után magas szinten lesznek képesek elvégezni majd az istállómunkákat és fenntartják az istállórendet. Megfelelő időben felismerik a gazdasági állatok ivarzását és hatékonyan közre fognak működni a pároztatásban és a termékenyítésben is. Hozzáértő segítséget fognak nyújtani az ellésnél, nagy gonddal és szakértelemmel fogják gondozni az újszülött állatokat.
 • Oktatásban részesülnek a termékek értékesítésének vonatkozásában.
 • Gyakorló agrármérnök tanárainktól megtanulják fertőtlenítő oldatok készítését és azt hogyan használják utasítás szerint.
 • Gyakorlati foglalkozások keretében mély betekintést kapnak a takarmány előkészítésbe, a mindennapi takarmányozásba is, és az etető-itató berendezések szakszerű vizsgálati folyamataiba.
 • A már említetteken túlmenően képesek lesznek a gépi fejést a higiénia előírások betartásával elvégezni.
 • Mire is jó az Aranykalászos Gazda tanfolyam: az elvégzése után a gazdák kompetenciái közé fog tartozni a helyes palántanevelés, tűzdelés és a zöldségnövények szakszerű és maradéktalan begyűjtése, tisztítása, csomagolása és értékesítése is. Mindezen folyamatok előtti munkafázisokkal is megismerkedik, így profik segítenek majd elmélyülni a talaj előkészítése, vetés, növényápolás és gondozás rejtelmeiben, valamint a gyomnövények elleni védekezésben és az egyik olyan tevékenységben, az öntözőrendszerek működtetésében, ami nélkül eredményes növénytermesztés nem lenne folytatható.

 

Aranykalászos gazda képzés Debrecen belvárosában, vagy E-learning formában!

Jelentkezem

 

Jogosítvány az Aranykalászos gazda képzés után?

 • Az Aranykalászos Gazda tanfolyam elvégzése után, a tanúsítvány megszerzésével ingyen igényelhető mezőgazdasági gépkezelői jogosítvány. A jogosítvány a tulajdonosát feljogosítja 37 kW feletti teljesítményű traktor, 2 méter feletti vágóasztal szélességű önjáró mezőgazdasági betakarítógép (kombájn) vezetésére, fejő és tejfeldolgozó gép illetve baromfi keltető gép kezelésére. Az ügyintézést a hallgató önállóan végzi. A jogosítvány igényléséhez az alábbiak szükségesek: kitöltött igénylőlap, bizonyítvány másolat, 1 db igazolvány kép.
 • Az elkészült jogosítványokat 6-8 hét múlva postázzák az Aranykalászos gazda képzés befejeztével az elvégző által megadott címre.

 

A dísznövény ágazat, az egyik legdinamikusabban fejlődő terület

Végezz el nálunk az Aranykalászos Gazda képzést, és állj munkába, mint dísznövény kertész. Napjainkban az egyre felgyorsuló élet, a romló légszennyezettségi mutatók és az egyre csökkenő élettér következtében az emberek egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek belső és külső zöld környezetük fejlesztésére (akár otthonaikban, akár irodáikban). A dísznövények tisztítják a levegőt, kellemesebbé varázsolják a mikroklímát, csökkentik a zaj- és porterhelést, esztétikai szerepük pedig nyugtató hatású. A dísznövény ágazat aránylag kisebb területen nagy értéket állít elő, értékes berendezéseket kezel, a munka pedig szakértelmet igényel. A piacokon felül egyre több vállalkozás, bevásárlóközpont foglalkozik dísznövények értékesítésével a megnövekvő kereslet miatt. A dísznövények legfontosabb értéke az esztétikai érték, így a dísznövények szaporításához, előállításához, értékesítéséhez, parkok, illetve magánkertek fenntartásához, kivitelezéséhez elengedhetetlen a jelentős szakértelem és munkaerő. Az Aranykalászos Gazda tanfolyam során ezek az ismeretek elsajátíthatók.

Megfelelő szakértelemmel rendelkező dísznövénykertész alkalmas települések vagy településrészek zöldfelületi üzemeltetési feladatainak ellátására, kertek, parkok és egyéb zöldfelületek (pl.: tetőkertek) építésére, fenntartására és kezelésére, valamint dísznövények kereskedelmi feladatainak ellátására. A növénytermesztési ágazatban részt vesz a dísznövények termesztési folyamataiban a beszerzés/előkészítéstől a növényápolásig, valamint a növényvédelmi munkákban.

ŐSZI AKCIÓ! vagy Végezd el bármelyik tanfolyamunkat akár INGYEN!

Csökkentsd saját tanfolyamod árát!

Iratkozzon be 1 barátod és 10 % kedvezményt kapsz!
Iratkozzon be 2 barátod és 20 % kedvezményt kapsz!

Vedd fel velünk a kapcsolatot és küldjétek be jelentkezési lapotokat minél hamarabb!