Aranykalászos gazda

Tanfolyam

Mire jó az Aranykalászos gazda tanfolyam?

Földet szeretnél vásárolni, akár örökölni (1 hektár felett)? Netalántán régi vágyad volt, hogy egyszer megnyered a kedvenc pályázatodat, amivel beindíthatod a családi gazdaságod? Végezz nálunk az Aranykalászos Gazda képzésen.
Ha te is szeretnéd az Aranykalászos gazda tanfolyam elvégzése után egy szakmában megtalálni a számításodat, akkor neked ajánljuk az Aranykalászos gazda képzést. Immár 10 éve vagyunk jelen a magyar felnőttoktatásban, és közel 10 éve tudjuk, hogy ha tanulni szeretnél, akkor vágj bele most, ne késlekedj! Tudjuk, hogy mit szeretnél, segítünk elérni a céljaidat gyakorló agrármérnök kollégáink közreműködésével a lehető leghatékonyabban tudod elvégezni az Aranykalászos gazda tanfolyamot.

 

Miért válaszd a Magyar Felnőttképzési Centrum Aranykalászos Gazda tanfolyamát?

 • Oktatóink több évtizedes oktatási tapasztalattal rendelkeznek, akik amellett, hogy kiváló pedagógusok, a legjobb szakemberek is a saját területükön.
 • A lehető legrövidebb idő alatt, rugalmas időrendben, a haladási tempódhoz igazítva végezheted el a tanfolyamot.
 • Profi felkészítés mellett biztos lehetsz benne, hogy az Aranykalászos Gazda tanfolyam elvégzése után a vizsgád sikeres lesz. Sikerességi rátánk megközelíti a 100%-ot!
 • Tananyagunkat mi fejlesztjük, a hallgatóink visszajelzéseit folyamatosan beépítjük, felhasználjuk.
 • Az Aranykalászos Gazda képzés elméleti óráit nem csak offline – tanteremben hanem E-learning formában is megtartjuk, így nem kell attól tartanod, hogy lemaradsz valamiről.
 • Nem csak oktatunk, hanem az Aranykalászos Gazda képzése elvégzése után is segítünk eligazodni a vállalkozóvá válás, pályázás rögös útjain. Tanácsainkkal abban is segítünk, hogy sikeres és jövedelmező gazdaságod legyen.

 

Az Aranykalászos gazda tanfolyam megkezdésének feltételei:

 • Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség
 • Egészségügyi alkalmasság (szakmai alkalmassági igazolás aranykalászos gazda munkakörre + egészségügyi kiskönyv, benne negatív tüdőszűrő lelet)

 

Mik azok a tevékenységek a bérlésen – földvásárláson – föld öröklésén – fiatal gazda pályázaton történő induláson túl, amik a részszakma keretében elláthatók az Aranykalászos gazda tanfolyam elvégzése után?

 • Az aranykalászos gazda általános mezőgazdasági szakismeretekkel, a mezőgazdasági munkák végzéséhez elengedhetetlen elméleti, fizikai és gyakorlati felkészültséggel, a vállalkozói tevékenységhez szükséges alapismeretekkel rendelkező szakember.
 • Mire is jó az Aranykalászos gazda tanfolyam: az elvégzése után a mezőgazdasági termelési feladatokat gazdaságosan, szakszerűen, környezetkímélő módon végzi, ismeri az állattartás, a szántóföldi növénytermesztés és a kertgazdálkodás alapjait.
 • Az aranykalászos gazda tanfolyam után a gazda képes a talajelőkészítést, vetést, növényápolást, a talaj termőképességének fenntartásával kapcsolatos feladatokat ellátni, az élelmezési és takarmányozási célra termesztett növényeket betakarítani, tárolni, tartósítani, állatjóléti és –
 • higiéniai, tartástechnológiai feladatokat végrehajtani, állatot szaporítani, takarmányozni, zöldségtermesztési, gyümölcs- és szőlőtermesztési feladatokat ellátni, mezőgazdasági munkagépeket, építményt karbantartani, egyszerű javítást végezni, kereskedelmi, vállalkozási, szervezési
 • és ügyviteli tevékenységet végezni, önálló agrárgazdasági vállalkozást vezetni.

 

Milyen kompetenciákat tanulhatnak meg a leendő gazdák a gyorsan és rugalmasan elvégezhető az Aranykalászos gazda tanfolyam alatt, amit akár a későbbiekben a mindennapi munkavégzés során is alkalmazhatnak, aza mire is jó az Aranykalászos Gazda tanfolyam?

 • A leendő gazdákat a Magyar Felnőttképzési Centrum szakképzett oktatói többek között felkészítik arra, hogy a munkájuk során maradéktalanul képesek legyenek alkalmazni a munka, tűz- és környezetvédelmi szabályokat az Aranykalászos Gazda képzés elvégzése után.
 • Agrár szakmai szempontból is kiváló oktatásban részesülnek, aminek köszönhetően az Aranykalászos Gazda tanfolyam elvégzése után magas szinten lesznek képesek elvégezni majd az istállómunkákat és fenntartják az istállórendet. Megfelelő időben felismerik a gazdasági állatok ivarzását és hatékonyan közre fognak működni a pároztatásban és a termékenyítésben is. Hozzáértő segítséget fognak nyújtani az ellésnél, nagy gonddal és szakértelemmel fogják gondozni az újszülött állatokat.
 • Oktatásban részesülnek a termékek értékesítésének vonatkozásában.
 • Gyakorló agrármérnök tanárainktól megtanulják fertőtlenítő oldatok készítését és azt hogyan használják utasítás szerint.
 • Gyakorlati foglalkozások keretében mély betekintést kapnak a takarmány előkészítésbe, a mindennapi takarmányozásba is, és az etető-itató berendezések szakszerű vizsgálati folyamataiba.
 • A már említetteken túlmenően képesek lesznek a gépi fejést a higiénia előírások betartásával elvégezni.
 • Mire is jó az Aranykalászos Gazda tanfolyam: az elvégzése után a gazdák kompetenciái közé fog tartozni a helyes palántanevelés, tűzdelés és a zöldségnövények szakszerű és maradéktalan begyűjtése, tisztítása, csomagolása és értékesítése is. Mindezen folyamatok előtti munkafázisokkal is megismerkedik, így profik segítenek majd elmélyülni a talaj előkészítése, vetés, növényápolás és gondozás rejtelmeiben, valamint a gyomnövények elleni védekezésben és az egyik olyan tevékenységben, az öntözőrendszerek működtetésében, ami nélkül eredményes növénytermesztés nem lenne folytatható.

 

Jogosítvány az Aranykalászos gazda képzés után?

 • Az Aranykalászos Gazda tanfolyam elvégzése után, a tanúsítvány megszerzésével ingyen igényelhető mezőgazdasági gépkezelői jogosítvány. A jogosítvány a tulajdonosát feljogosítja 37 kW feletti teljesítményű traktor, 2 méter feletti vágóasztal szélességű önjáró mezőgazdasági betakarítógép (kombájn) vezetésére, fejő és tejfeldolgozó gép illetve baromfi keltető gép kezelésére. Az ügyintézést a hallgató önállóan végzi. A jogosítvány igényléséhez az alábbiak szükségesek: kitöltött igénylőlap, bizonyítvány másolat, 1 db igazolvány kép.
 • Az elkészült jogosítványokat 6-8 hét múlva postázzák az Aranykalászos gazda képzést elvégző által megadott címre.

 

A dísznövény ágazat, az egyik legdinamikusabban fejlődő terület

Végezz el nálunk az Aranykalászos Gazda képzést, és állj munkába, mint dísznövény kertész. Napjainkban az egyre felgyorsuló élet, a romló légszennyezettségi mutatók és az egyre csökkenő élettér következtében az emberek egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek belső és külső zöld környezetük fejlesztésére (akár otthonaikban, akár irodáikban). A dísznövények tisztítják a levegőt, kellemesebbé varázsolják a mikroklímát, csökkentik a zaj- és porterhelést, esztétikai szerepük pedig nyugtató hatású. A dísznövény ágazat aránylag kisebb területen nagy értéket állít elő, értékes berendezéseket kezel, a munka pedig szakértelmet igényel. A piacokon felül egyre több vállalkozás, bevásárlóközpont foglalkozik dísznövények értékesítésével a megnövekvő kereslet miatt. A dísznövények legfontosabb értéke az esztétikai érték, így a dísznövények szaporításához, előállításához, értékesítéséhez, parkok, illetve magánkertek fenntartásához, kivitelezéséhez elengedhetetlen a jelentős szakértelem és munkaerő.

Megfelelő szakértelemmel rendelkező dísznövénykertész alkalmas települések vagy településrészek zöldfelületi üzemeltetési feladatainak ellátására, kertek, parkok és egyéb zöldfelületek (pl.: tetőkertek) építésére, fenntartására és kezelésére, valamint dísznövények kereskedelmi feladatainak ellátására. A növénytermesztési ágazatban részt vesz a dísznövények termesztési folyamataiban a beszerzés/előkészítéstől a növényápolásig, valamint a növényvédelmi munkákban.

SZENZÁCIÓS
"NYERŐ PÁROS" AKCIÓ!

Jelentkezz barátoddal, ismerősöddel együtt bármelyik tanfolyamunkra és zsebeljetek be 10-10 % kedvezményt fejenként!

Sőt!
Hozz magaddal 10 tanfolyamra jelentkezőt és INGYEN VÉGEZHETED EL A KIVÁLASZTOTT TANFOLYAMOT!

További 10 % kedvezményben részesülnek törzs hallgatóink!
Ha nálunk végeztél már el bármilyen képzést, a következő tanfolyamod árából automatikusan 10 % kedvezményt biztosítunk számodra!