Lovastúra vezető

Tanfolyam

LOVASTÚRA VEZETŐ KÉPZÉS

A MAGYAR FELNŐTTKÉPZÉSI CENTRUMNÁL!

A magyarok évszázadok óta kiemelkedő teljesítményű lovas nemzet!

🐴A lótartásnak, lovas kultúrának ma a túlhajszolt modern világban egyre nagyobb a jelentősége és népszerűsége, hiszen a lovak kiváló társaink!🐴

Lovastúra vezető képzésünkön magasan képzett szakembereink segítségével összeállítottunk egy tematikát, ami megfelel a modern kor elvárásainak, és amelynek a középpontjában a lovak szeretete áll!

Nálunk könnyen, egyszerűen, gyorsan, ráadásul verhetetlen áron szerezhetsz piacképes Lovastúra vezető szaktudást!

 

A Lovastúra vezető képzés célja: 

A képzés célja, hogy a képzésben résztvevő sajátítsa el a Lovastúra vezető szakképesítés megszerzéséhez szükséges elméleti és gyakorlati ismereteket, készségeket és kompetenciákat.

 

A Lovastúra vezető képzésbe történő bekapcsolódás feltételei:

Iskolai végzettség:      érettségi végzettség és alapfokú angol vagy német nyelvismeret

Szakmai végzettségre, szakmai gyakorlatra nincs szükség a tanfolyam elvégzéséhez!

Egészségügyi alkalmasság szükséges a tanfolyam elvégzéséhez!

A képzésen való részvételhez erkölcsi bizonyítványra , valamint a képző intézmény által szervezett próbalovagláson való részvétel is szükséges, ahol L7-es díjlovagló programot lovagol, és azon minimum 65%-os teljesítményt ér el.

 

A Lovastúra vezető képzés tanúsítása:

Államilag elismert tanúsítvány

A Lovastúra vezető tanfolyam végén államilag elismert tanúsítvány kerül kiállításra, amelynek birtokában a tanuló egyénileg tud Lovastúra vezető vizsgára jelentkezni bármelyik kijelölt vizsgahelyen.

Cégünk több országos vizsgahelyszínnel is különösen jó kapcsolatot ápol, így kollégáink – igény esetén -, segítenek a Lovastúra vezető tanfolyam végén a vizsgajelentkezés lebonyolításában is.

 

Képzési idő:
800 óra (elmélet online óra keretein belül, gyakorlat kontakt óra formájában)

 

A Lovastúra vezető képzés során megszerezhető kompetenciák:

 

A szakmai képzés eredményes elvégzése a képesítő bizonyítvány birtokában a képzésben résztvevő képes lesz:

 • Betartani, elmagyarázni és betartatni a lovakkal kapcsolatos összes balesetvédelmi szabályokat a lovas túra résztvevőivel.
 • Kialakítani a lovak igényei szerint az otthoni, a pihenőhely és az idegen szálláson lévő is-tállót.
 • Megtervezni, kialakítani és biztosítani, a lovak takarmányozásának higiéniai követelményét, a takarmányozás rendjét, a takarmányok meglétét és megfelelő adagját.
 • Megkülönböztetni az egészséges és a beteg lovat, a fertőző betegségben szenvedő lovat elkülöníteni, a kólikázó lónak elsősegélyt nyújtani, a klinikai paramétereket az állatorvosnak átadni, a töréseket – nyomásokat meg-előzni és kezelni, a sánta lovat felismerni és kímélni (pihentetni/hazavitetni/helyettesíteni). Összeállítja a saját istálló vakcinázási rend-jét.
 • A saját lovainak okiratait folyamatosan nyomon követni és rendben tartani. A túrára érkező idegen lovat a lóútlevéllel összehasonlítani, beazonosítani, és elemezni a vakcinázási információkat és a kötelező vérvételek eredményeit.
 • A bokszban, karámban, szabadon lévő lovat/lovakat biztonsággal megközelíteni, befogni, rögzíteni. Képes a lovat szabályosan ápolni és szerszámozni, valamint meg-előzni és kezelni a ló rossz szokásait
 • Betartatni lovasaival a ló ki- és bevezetésének szabályait, a helyes lóra és lóról szállást, a lóval való munka meg-kezdésének és befejezésének szabályait a lovardában és a terep-lovagláson.
 • A szabályok betartásával mozgatni a lovat futószáron lovas alatt és lovas nélkül, a ló edzéstervébe illesztve.
 • Készség szinten lovagolni a három jármódban a lovardában és a terepen, képes összeállítani és végrehajtani a lovak és lovasok lovas-túrára való felkészítését úgy, hogy a lovak állapota, idomítottsági szintjük folyamatosan előre haladjon.
 • Ismerni a fogat kialakulásának történetét, a kocsi típusokat, a fogatolási módokat, valamint a fogathajtás balesetvédelmi előírásait, a szerszámozás, és a ki- és befogás menetét.
 • Összeállítani a ló és lovas párokat. Képes a próbalovagoltatáson objektíven elbírálni a lovas tudását, futószáron javítani a lovas ülését, osztálylovaglást irányítani, tereplovaglást vezetni, lovaglástechnikai tanácsokat adni a lovasoknak. Magabiztosan használni a szakmai kifejezéseket, megállapítani és javítani a lovas hibáit. Összeállítani a felkészülést és felkészíteni lovasait a lovastúrára. Szükség esetén elsősegélyt nyújtani és segítséget hívni.
 • Meghatározni az adott lovastúrához szükséges felszereléseket, azokat rendszeresen karbantartani, a málhát összekészíteni, a málhás lovat felszerszámozni és felmálházni, valamint vezetéken vezetni.
 • Összeállítani a menet-oszlopot (tekintettel a lovak ivarára – korára – szokásaira, minden reggel indulás előtt ellenőrizni a szerszámzatot, meneteligazítást és baleset-védelmi oktatást tartani, ismertetni a résztvevőkkel a terep és túralovaglás szabályait. A túra közben, minden reggel és este szemlézni a lovakat (törés, nyomás, sántaság, túlterhelés) és gondoskodni tartalék lóról, patkolókovácsról, állatorvosról amennyiben szükség van rá.
 • Képes vezetői hatást gyakorolni, (tevékenységüket, munkájukat irányítani) a túrán résztvevőkre, alkalmazni a vezetői-, pszichológiai-, pedagógiai és kommunikációs ismereteit. Hiteles lovas szakmai és túra vezető.
 • Képes a modern tájoló eszköz meghibásodása esetén is tájoló és térkép használatával, biztonsággal vezetni a lovastúrát. Azonnal alkalmazkodni és utasítani a résztvevőket az időjárás és a környezet viszontagságaihoz, illetve új („B” terv szerint), biztonságos út-vonalat választani.
 • Megtervezni a túra során a pihenőket, illetve kiválasztani az ideiglenes táborverésre alkalmas helyszíneket és irányítani annak munkálatait úgy, hogy közben be-tartja és betartatja az erdőhasználat szabályait.
 • Azonnal felismerni és kezelni a fellépő problémákat, akadályokat és veszélyforrásokat úgy, hogy a baleset kockázatát a minimálisra csökkenti, mind a lovasok és lovak számára, a teljes nyugalom fenntartásával, nappal és éjszaka is.
 • Azonnal felismerni és kezelni a fellépő problémákat, akadályokat és veszélyforrásokat úgy, hogy a baleset kockázatát a minimálisra csökkenteni, mind a lovasok és lovak számára, a teljes nyugalom fenntartásával.
 • A lovastúra megtervezéséhez begyűjteni a szükséges információkat, felmérni a résztvevők igényeit, figyelemmel kísérni a lovastúrát érintő jogi szabályokat.
 • Kiválasztani, összeállítani és megtervezni a túra típusát, témáját, szálláshelyeit és útvonalát, az előzetesen felmért igények alapján, valamint szükség esetén az alternatívák lehetőségeit. Túra tervet készíteni.
 • Előzetesen bejárni a túraútvonalat, szintkülönbségeket és távolságot mérni, talajtípusokat és terepviszonyokat állapítani meg, szükség esetére alternatív lehetőségeket keresni, valamint figyelemmel kísérni a túraútvonalak állapotát, a túrát befolyásoló tényezőket.
 • Megtervezni a lovas csapat összetételét, a pihenőket, a menetidőt, a pihenőnapokat, és az ellátmányokat, valamint a kiegészítő program lehetőségeket.
 • Szakmai kapcsolat-rendszert kiépíteni és fenttartani a különböző szálláshely és vendéglátó szolgáltatókkal. Tárgyalásokat folytatni és megállapodni a szálláshely adókkal és vendéglátó egységekkel, biztosítani a lovasok és a lovak részére az ellátmányt, az útvonalon és a szálláshelyen egyaránt.
 • Hirdető anyagokat és programismertetőket tervezni és összeállítani, piackutatást végezni, kreatívan alkalmazni a marketing kommunikációs eszközöket
 • Nyilvántartást vezetni a külső kapcsolatokról, a megrendelésekről a teljesítésekről, csoportokról, a befizetésekről, a programokról, a munkabeosztásról. Kezelni a szerződéseket. Panaszokat, észrevételeket kezelni, fejleszti ügyfélkapcsolati rendszerét.
 • Az előzetesen felmért igények alapján megszervezni a táborozók étkeztetését és elhelyezését. Biztosítani a lovas tábor működéséhez szükséges személyi, tárgyi feltételeket, gondoskodni a működés során szükséges felszerelésekről, anyagokról. Koordinálni a táborozók fogadását, távozását. Kapcsolatot tartani a külső szolgáltatókkal.
 • Megszervezi a (tábor, túra) működési rendjét. Összeállítja a lovas túra / lovas tábor résztvevői számára a megfelelő programokat, alternatív programlehetőséget biztosítani, koordinálni a programokat, irányítani a folyamatokat, búcsúestet szervezni.
 • A protokoll szabályai szerint magyarul és idegen nyelven kommunikálni, jó hangulatot teremteni, fenntartani a résztvevők érdeklődését, motiváltságát. Hivatalos leveleket készíteni (árajánlat, árkérés, megrendelés, visszaigazolás, szerződések, megállapodások stb.) hagyományos és digitális formában.
 • Fogadni a jelentkezéseket, elkészíteni a beosztásokat, ki értesíteni a résztvevőket. Nyilvántartást vezetni a csoportokról, munkabeosztásról, külső kapcsolatokról, bizony-latokat kiállítani, a lovastúrához és a lovas táborhoz kapcsolódó eszköz- és anyagmozgásokkal, a lovak ellátásával kapcsolatban. Számlát kiállítani, készpénzforgalmat bonyolítani, bankszámlát kezelni. Iratkezeléssel kapcsolatos fel-adatokat ellátni.

 

 

A Lovastúra vezető tanfolyam főbb témakörei:

 • Lovas szakmai ismeretek
 • Lovastúra vezetői ismeretek
 • Lovas táboroztatási ismeretek

 

 

GYIK – LOVASTÚRA VEZETŐ TANFOLYAM

HOGYAN TUDOK JELENTKEZNI A LOVASTÚRA VEZETŐ TANFOLYAMRA?

Részvételi szándékod  a +36 20 318 6092 és +36 20 430 9932 telefonszámainkon, illetve a https://www.tanfolyamokneked.com/jelentkezes/ elektronikus elérhetőségünkön tudod jelezni!

A képzésünkre való jelentkezésed a jelentkezési lap leadásával és a tanfolyami előleg díjának befizetésével válik véglegessé.

VAN LEHETŐSÉG RÉSZLETFIZETÉSRE?

Igen, van rá lehetőség. Részleteiről érdeklődj jelentkezéskor!

A TANFOLYAM ONLINE VAGY SZEMÉLYES JELENLÉTTEL ZAJLIK?

Lovas túra vezető tanfolyamunk jelenleg online elméleti és gyakorlati kontakt óra keretei között zajlik.

MENNYIT HIÁNYOZHATOK AZ ALKALMAKRÓL?

Javasoljuk, hogy ha megoldható, minden órán vegyenek részt a hallgatók, tekintettel arra, hogy ezen tanfolyamunk nagyon gyakorlatorientált tudást ad át.

A Lovasa túra vezető tanfolyamról való megengedett hiányzás a kötelező képzési órák 20 %-át nem haladhatja meg!

Bármilyen egyéb kérdés felmerülésekor keress bennünket bizalommal telefonos vagy elektronikus elérhetőségeinken!

ŐSZI AKCIÓ! vagy Végezd el bármelyik tanfolyamunkat akár INGYEN!

Csökkentsd saját tanfolyamod árát!

Iratkozzon be 1 barátod és 10 % kedvezményt kapsz!
Iratkozzon be 2 barátod és 20 % kedvezményt kapsz!

Vedd fel velünk a kapcsolatot és küldjétek be jelentkezési lapotokat minél hamarabb!